Tenisz Nagytarcsán

A kezdetek

A nagytarcsai tenisz története 2013-ban indult, mikor a helyi - teniszt kedvelő - sporttársak egyeztetése után a nagytarcsai önkormányzat és a vagyonkezelő cég igazgatójának, Ősz Gyulának a segítségével sikerült az úgynevezett Grundon három salakos teniszpályát létesíteni. Ekkor tartottuk a teniszpálya megnyitóját Temesvári Andrea és Machán Róbert sokszoros magyar bajnokaink, valamint Kovács S. Ottó és tanítványai közreműködésével. Három évig tavasztól őszig csak nyitott pályaként üzemeltünk, ezalatt a szervezést a Nagytarcsai Tömegsport Egyesület Tenisz szakosztálya végezte, az üzemeltetést és pályakarbantartást pedig a Nagytarcsai Vagyonkezelő.

A nagytarcsai tenisz számokban

Tenisz szakosztályunk tagsága jelenleg 50 fős nagyságrenddel büszkélkedhet, amelyet 100-150 főre kívánunk bővíteni. Szakosztályi tagdíj nincs, viszont a Nagytarcsai Tömegsport egyesület, tagdíjának befizetése után (havi 100 Ft, évi 1200 Ft) tavasztól őszig tartó kedvezményes bérlet vásárlását tudja biztosítani. Ezen tagdíj befizetése mellett a negyedéves bérlet ára 6.000 Ft, illetve 9.000 Ft, melyek rendre heti két, illetve négy alkalomra jogosítanak fel, kedvezményes (400-500 Ft/órás) pályadíj mellett a nyitott pályás idényben. Az alkalmi pályabérlet a nyári időszakban 1000 Ft/óra. Részeletes információ az árak menüpont alatt.

Az önkormányzat támogatásával szakképzett edzők - Kovács S. Ottó vezetőedző közreműködésével - heti 10 órában oktatást tart a kezdő nagytarcsai gyerekek számára.

Legfrissebb változások

2016. őszén sikerült sátras fedést biztosítani a három pályára az önkormányzat, a vagyonkezelő és Viszkok Sándor, helyi vállalkozó előrehozott fizetésű, közérdekű kötelezettségvállalásával. Ezzel egész évben elérhetővé vált a tenisz Nagytarcsán 25 hetes nyári, 25 hetes téli és 1-1 hetes technikai szünet formájában. A december elejétől működésbe lévő honlapunk lehetővé teszi az egyszerű pályafoglalást asztali- és mobil felületről is, a hagyományos telefonos foglalás mellett, továbbá last-minute pályafoglalást biztosít.

A pálya szűkös kapacitása miatt kérjük a regisztrált időpont előtt 12 órával lemondani a foglalást. A lemondás elmulasztás esetén a legközelebbi használatkor a foglalás értékének felét felszámoljuk. A bérlettel rendelkezők négy alkalommal díjmentesen foglalhatják át foglalásaikat szabad időpontokra.

Versenyeink

2017. januárjától minden hónap utolsó vasárnapján házi teniszversenyt rendezünk 3.000 Ft-os nevezési díj mellett. A pályaköltségeken kívüli nevezési díjak összegét maradéktalanul a győztes versenyzők jutalmazására fordítjuk.

2017. májusától alsó osztályú férfi csapatbajnokságokban is megjelennénk. A bajnokságon induló 10-12 főt ingyenes felkészítő edzésekkel támogatjuk, valamint egységes ruházatot is biztosítunk.


 

Házirend

Jelen házirend mindenkire vonatkozik, aki valamilyen formában a teniszpályát igénybe veszi. Ennek betartásáért az igénybevevő a felelős.

 1. A pálya berendezési és felszerelési eszközeit csak rendeltetésüknek megfelelően szabad használni.
 2. A létesítményt mindenki csak saját felelősségére használhatja! Esetleges balesetekért a pálya üzemeltetője felelősséget nem vállal.
 3. Balesetről, káreseményről igénybevevő köteles a gondnokot/üzemeltető képviselőjét értesíteni, aki erről kötelezően jegyzőkönyvet vesz fel.
 4. A sportpálya gondnokának/üzemeltető képviselőjének utasításait a pálya használatakor be kell tartani.
 5. A pálya salakos borítására tilos minden olyan lábbelivel rámenni, amely a felületet megsértheti. A pályák teniszcipőben és megfelelő öltözékben használhatók.
 6. A pályán, padokon hagyott tárgyakért az üzemeltető felelősséget nem vállal.
 7. Minden okozott kárt a gondnoknak/üzemeltető képviselőjének jelenteni kell. A nem rendeltetésszerű használatból okozott kárt minden esetben meg kell téríteni!
 8. A sportpálya területén a dohányzás, élelmiszer fogyasztása tilos!
 9. Tilos a pálya területére üveget bevinni!
 10. Tilos a pálya területére kutyát vagy más állatot bevinni!
 11. Aki a létesítményre vonatkozó rendszabályokat felszólítás ellenére megszegi, illetve nem tartja be, a pálya használatától eltiltható.

Pályák, játékidő:

 1. A játék egész órakor kezdődik és óra 55 percig tart. A maradék 5 percben kérjük, a pályát csigavonalban lehúzni szíveskedjenek!
 2. Játékra várva, a lefoglalt időpont előtt a teniszpályán tartózkodni nem lehet. Bemenni oda legkorábban 5 perccel az óra megkezdése előtt szabad.

Pályafoglalás

 1. A pályákat igénybe veheti alkalmi vagy bérleti rendszerben.
 2. A pálya foglalása online, személyesen vagy telefonon keresztül történik.
 3. A pályák játékra való esetleges alkalmatlanságát (pl.: eső) mindig a bérlő és üzemeltető közösen, a pályán döntik el.